Підполковник СБУ, впійманий з наркотиками, арештований

Понеділок, 2 березня 2009, 13:29

Представник центрального апарату Служби безпеки – заступник начальника Головного управління з боротьби із корупцією та оргзлочинністю підполковник Андрій Щебрюк, звинувачуваний у причетності до збуту наркотиків, арештований.

Таке рішення ухвалив Обухівський районний суд Київської області, повідомило газеті "Сегодня" інформоване джерело в МВС України.

Рішення виносив Обухівський суд, бо в одному з ресторанів цього району і проходила зустріч із нібито покупцем, роль якого взяв на себе оперативник Служби внутрішньої безпеки (СВБ) ГУБОЗ, уточнює співрозмовник.

При Щебрюкові знайшли незначну кількість маріхуани – приблизно на 50 гривень у цінах "чорного ринку", але обшук виявив і партії побільше, зазначає газета.

Обласна прокуратура порушила кримінальну справу за статтею 307-2 КК України, санкція якої веде до 10 років позбавлення волі.

34-річний Щебрюк служив у органах безпеки з 1992 року, жив у Києві. Оперативники вийшли на нього через споживачів зілля – ті "з нутром здали людину при великих погонах, у якої завжди було".

Як відомо, 26 лютого в ресторані під Києвом був затриманий старший оперуповноважений, підполковник СБУ, якого підозрюють у спробі продажу 6 грамів маріхуани, вартістю 50 гривень.

СБУ пізніше заявила, що затриманий при спробі збуту наркотиків співробітник Служби не займає керівних посад і не займається оперативно-розшуковою діяльністю.

На той момент кримінальна справа порушена не була. До розслідування підключена служба внутрішньої безпеки СБУ.

Колеги Щебрюка зі спецслужби одразу після його затримання неофіційно заявили, що це – міліцейська "підстава" і наркотики йому підкинули – мовляв, навряд чи можна повірити, що настільки високий чин балувався продажами дрібних партій "травки".

Також у спецслужбі припускали, що даний інцидент не що інше, як помста за схожий випадок зі співробітником СВБ ГУБОЗ, якого у грудні минулого року СБУ впіймала на хабарі $120 тисяч (згодом його відпустили).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...