Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія пропонує разом боротися з надзвичайними ситуаціями в Криму

Понеділок, 2 березня 2009, 14:21

Росія запропонувала Україні підписати міжурядову угоду про взаємодію з питань попередження надзвичайних ситуацій і ліквідації їхніх наслідків у місцях дислокації Чорноморського флоту РФ на території України.

Про це повідомив прес-секретар МЗС України Василь Кирилич на брифінгу в понеділок.

За його словами, 25-26 лютого в Києві пройшла робоча зустріч українських і російських експертів з питань функціонування ЧФ РФ на території України.

Українську делегацію очолив посол з особливих доручень МЗС України Віктор Семенов, російську - посол з особливих доручень МЗС Росії Дорохін.

"Українська сторона бачить позитивний момент підписання такої угоди з Росією на міжурядовому рівні, оскільки це дозволить врегулювати "весь комплекс можливих проблемних питань і дасть правові підстави для включення в її текст положень із приводу проведення інспекцій військових підрозділів (ЧФ РФ), у яких зберігаються вибухонебезпечні і хімічні речовини", - сказав прес-секретар МЗС.

Кирилич також додав, що на зустрічі сторони обговорили питання розробки угоди про дії сторін у кризових ситуаціях, пов'язаних з використанням Чорноморського флоту Росії, що дислокується на території України.

"Однак конкретних результатів у розробці угоди не було досягнуто", - сказав Кирилич.

Як відомо, на розробці про підписання такої угоди наполягала українська сторона після подій на Кавказі.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування