Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українці не готові знімати Тимошенко

Понеділок, 2 березня 2009, 17:55

Більшість українців не готові протестувати проти політики нинішнього уряду Юлії Тимошенко.

Про це свідчать результати соціологічного опитування Національного інституту стратегічних досліджень, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на питання про готовність брати участь в акціях протесту проти політики нинішнього уряду, 53% українців відповіли, що не готові, 29% - можливо будуть готові у випадку загострення кризи, 16% відповіли ствердно.

При цьому 1% респондентів не змогли відповісти на питання. Крім того, дослідження показало, що 40% респондентів не вірять у те, що уряд забезпечить своєчасну і повну виплату з держбюджету заробітної плати, пенсій, стипендій і соціальних виплат.

19% заявили, що уряд зможе забезпечити ці виплати, 18% - скоріше ні, і 16% - скоріше так. 7% не змогли відповісти.

Також опитування показало, що половина українців не відчула на собі в січні-лютому затримки виплати з держбюджету зарплат, пенсій, стипендій або соціальних виплат.

42% відповіли, що відчули самі або їхні родичі затримки з виплатами зарплат, пенсій, стипендій або соціальних виплат, 4% - скоріше не відчули, 3% - скоріше так. 1% опитаних не змогли відповісти на це питання.

Відповідаючи на питання, яка головна причина того, що уряд Тимошенко не вживає активних заходів по поверненню окремими банками грошей вкладникам, 35% висловили думку, що прем'єр не знає, як вирішити цю проблему.

27% українців вважають, що прем'єр не має займатися рішенням цієї проблеми, 22% сказали, що Тимошенко не хоче цим займатися, 16% не змогли відповісти.

У ході дослідження було опитано 600 респондентів методом телефонного інтерв'ю в містах з населенням більше 50 тис. чоловік. Максимальна можлива похибка складає 4%. Опитування проводилося з 24 по 26 лютого поточного року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування