Томенко хоче, щоб його звільняли разом із Лавриновичем

Понеділок, 2 березня 2009, 22:11

Віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко заявив, що парламент має розглядати питання про відставку обох віце-спікерів одночасно.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ICTV.

"Якщо буде поставлено питання про звільнення представника Партії регіонів Олександра Лавриновича, за нього і за мене голосували одночасно в пакеті. Я думаю, буде справедливо і правильно, якщо я буду наполягати, щоб голосування за відставку було спільно за Лавриновича і Томенко", - сказав віце-спікер.

"Я згадую, як ми пояснювали, що найбільша опозиційна фракція, Партія регіонів, повинна бути представлена в президії першим заступником. Тепер мої колеги, які говорять, що ситуація змінилася, треба це все міняти", - заявив Томенко.

"Я займаю іншу позицію: можливо буде БЮТ в наступному парламенті в опозиції найбільша фракція. Вона повинна бути представлена у президії і впливати на прийняття рішень. Якщо ми це сказали, це задекларували, очевидно ми не можемо порушувати цей принцип", - впевнений він.

Крім того, відповідаючи на питання ведучого, чи можуть БЮТ і Партія регіонів об'єднатися в широку коаліцію після перемоги Юлії Тимошенко на президентських виборах, Томенко сказав: "Спрогнозувати дуже важко".

"Я думаю, що треба поетапно діяти. Поетапність дій полягає в тому, щоб ми зробили бодай 5-6 системних кроків в антикризовій діяльності разом з усіма політичними партіями. Це добрий майданчик для прийняття рішень", - впевнений віце-спікер.

"Вважайте це моїм публічним закликом до Партії регіонів подумати, як нам врятувати Київ. Просто виглядає ситуація, що Партія регіонів поодинока політична сила, яка системно підтримує команду Черновецького. Для мене це несподіванка", - сказав він.

"Давайте з малого починати. Якщо не вдалося домовитися тоді, і є недовіра між теперішньою владою і опозицією, давайте почнемо з ситуації в місті Києві. Але поки що Партія регіонів не наш партнер", - підкреслив Томенко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування