Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура копає на Губського. Уже записала у дві справи

Вівторок, 3 березня 2009, 09:39

Нардеп від БЮТ Богдан Губський фігурує у кількох кримінальних справах, але не з'являється до слідчого.

Про це заявив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю газеті "Дело".

За словами прокурора, Губський фігурує у двох справах - банди "Капітошка" та екс-голови Держкомзему Воєводіна.

"Воєводін, будучи головою комітету, здійснив, на думку слідчого, 12 злочинів. На сьогоднішній день порушено стільки ж кримінальних справ - за фактами зловживання владою, службової підміни. Він незаконно призначив і звільнив п'ять осіб, давав команди підлеглим підробляти документи. Тобто змушував нижчестоящих співробітників виконувати явно незаконні накази ", - розповів Кузьмін.

"За нашим поданням його відсторонили від посади. Згодом він звільнений з посади голови Державного комітету земельних ресурсів. Воєводін був затриманий, проте пізніше відпущений під особисте поручительство шести народних депутатів від БЮТ. В тому числі і під поручительство Богдана Губського. Розслідування у справі Воєводіна закінчено, він ознайомлений з матеріалами справи, і зараз результати слідчої роботи передані до суду ", - повідомив прокурор.

У той же час справа Воєводіна тісно пов'язана зі справою по банді Олександра Капітонова на прізвисько "Капітошка".

"У рамках цих двох розслідувань відпрацьовується версія про причетність до злочинів народного депутата Богдана Губського. Що стосується Губського, це окрема тема. І сьогодні вона знаходиться в стадії розробки", - заявив Кузьмін.

"Губський довгий час не з'являвся до слідчого. Допитувати народних депутатів вкрай важко. Це дуже складні люди і мають, за їхніми словами, мало часу. А без згоди Верховної Ради ми не маємо права примусово доставити його на допит. У підсумку звичайна уголовщина прикривається депутатською недоторканністю ", - відзначив заступник генпрокурора.

"Тому надсилаємо листи, запрошуємо. Поки ж Губському не було висунуто звинувачення, він не допитаний в якості підозрюваного, немає згоди парламенту на притягнення його до відповідальності", - сказав Кузьмін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування