Без Зварича не можна посадити інших, а його смерть вигідна багатьом людям

Вівторок, 3 березня 2009, 10:01

У Генпрокуратури немає точних даних про перебування судді Ігоря Зварича.

Про це заявив заступник генпрокурора Ренат Кузьмін в інтерв'ю газеті "Дело".

"Поки точних даних про перебування Зварича у нас немає", - заявив він.

У той же час Кузьмін відзначив, що смерть Зварича була б вигідна багатьом фігурантами його справи. Також, за словами заступника генпрокурора, поки не буде затриманий і допитаний Зварич не можуть бути усунені з посад інші судді Львівського адмінсуду.

"Тому що все зав'язано на одній людині - Зваричі. Уявіть ситуацію: є начальник в суді, у якого багато підлеглих. Він виконує якісь замовлення, дає співробітникам доручення прийняти потрібне рішення за певну винагороду. Або навпаки, судді дали гроші, він приходить до начальника та й каже: Оце ваша доля. Так ось, в такому випадку дуже проблематично без начальника довести вину підлеглого ", - відзначив Кузьмін.

"Те, що Зварич здійснював не один-два злочини, і навіть не десять - це факт. Ми кілька місяців писали в його кабінеті те, що відбувається, починаючи від п'янок, закінчуючи статевим життям та отриманням хабарів. І він є основною фігурою, яка відповідала за розподіл коштів, отриманих незаконним шляхом", - заявив він.

"Сьогодні смерть Зварича вигідна багатьом людям. Наприклад, співучасникам. Він не лише був" фінансовим диспетчером "в суді. Через нього деякі" шановні люди "відмивали" брудні "гроші. В тому числі отримували чималі суми на свої особисті рахунки", - підкреслив Кузьмін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News