На заході знайшли вихід для України

Вівторок, 3 березня 2009, 15:42

Газета The International Herald Tribune вважає, що одночасні президентські і парламентські вибори, а також конституційна реформа можуть зупинити політичну кризу в Україні.

"Одночасні президентські і парламентські вибори, плюс референдум по конституційній реформі могли б перезавантажити політичну систему", - говориться в статті.

Газета відзначає, що політичним міжусобицям в Україні не видно кінця і згадує, що Тимошенко і Ющенко обвинувачують один одного в державній зраді.

"Все просто: в Україні політика - це контактний вид спорту, жорстока боротьба", - пояснює автор.

Автор вважає, що багато випадів у цій боротьбі конструктивні: наприклад, тепер Тимошенко ізолювала Rosukrenergo і всерйоз схопилася з основним українським власником цієї компанії Дмитром Фірташем.

Тимошенко погодилася, щоб борг Rosukrenergo перед "Газпромом" був погашений конкуруючою компанією - "Нафтогазом" - з авансових платежів "Газпрому" за транзит, тож фактично тепер Rosukrenergo винен "Нафтогазу".

Митниця і спецслужби втягнуті в суперечку про те, кому належать 11 млрд кубометрів газу в сховищах - "Нафтогазу" або Rosukrenergo.

"У відповідь на це Фірташ, який підтримує як президента, так і Партію регіонів, за деякими відомостями, вимагав від парламенту висловити недовіру уряду. Для цього рішення не вистачило 22 голосів", - відзначає автор.

Тимошенко, зі своєї сторони, стверджує, що Фірташ і інші розчаровані бізнесмени фінансують висхідну зірку української політики, екс-спікера Арсенія Яценюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування