НУ-НС ВИМАГАЄ ВІД БЮТ ПОВЕРНУТИ ОГРИЗКА

Вівторок, 3 березня 2009, 16:46

Фракція НУ-НС вимагає від фракції БЮТ негайно ініціювати скасування рішення Верховної Ради про відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка.

Відповідну заяву фракції зачитав з трибуни парламенту у вівторок депутат від НУ-НС Тарас Стецьків.

"Ми вимагаємо якнайшвидшого проведення засідання ради коаліції, а також загальних зборів коаліції за участі прем’єра і спікера. Наша фракція вимагає від фракції БЮТ негайно ініціювати скасування рішення про відставку Огризка та в повному складі проголосувати за таке рішення", - сказав він.

Крім того, за його словами, фракція вимагає, щоб прем’єр Юлія Тимошенко "особисто і якнайшвидше висловила чітку і недвозначну позицію щодо помилковості дій частини фракції БЮТ".

"Подібна поведінка БЮТ ставить під загрозу ефективну роботу коаліції. Тому відповідальність за виправлення цієї прикрої ситуації лежить виключно на БЮТ", - сказав Стецьків.

Крім того, НУ-НС схвилювала "синхронність голосування фракцій БЮТ і Партії регіонів, зокрема, щодо питання відставки Огризка і за скасування виборів Тернопільської облради".

"Це викликає прямі асоціації з фактами, що вже мали місце у Верховній Раді. Тоді фракція БЮТ голосувала за внесені Партією регіонів рішення, небезпечні для держави та спрямовані на задоволення персональних владних амбіцій їхніх вождів", - сказав Стецьків.

Він також заявив, що голосування третини фракції БЮТ за відставку Огризка "стало грубим порушенням домовленостей, досягнутих в рамках коаліції".

"Ми закликаємо БЮТ докласти всіх зусиль для відновлення довіри між учасниками коаліції", - сказав Стецьків.

Як відомо, за відставку Огризка проголосувало 49 БЮТівців. Прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що Огризко її завжди "радикально не влаштовував".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування