Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лавринович каже, що регіонали з БЮТ не домовлялися

Вівторок, 3 березня 2009, 21:26

БЮТ та Партія регіонів не домовлялися про підтримку відставки міністра закордонних справ Володимира Огризка.

Про це заявив перший віце-спікер парламенту Олександр Лавринович в ефірі 5 каналу.

"Про жодне голосування з фракцією БЮТ ми вже не домовляємося дуже давно. І щодо голосування (за відставку Огризка) ніяких домовленостей не було", - сказав він.

"Чому ви не спитаєте, чому вдалося синхронно проголосувати про подолання вето по трьом законам, ухваленим парламентом, чи по іншим законам? В нас є безліч голосувань, які йдуть синхронно", - зазначив віце-спікер.

"У нас ні сьогодні, ні вчора, вже дуже давно немає жодних погоджень по жодним голосуванням. Всі голосування, які відбуваються, ми про них дізнаємось тоді, коли дивимось на табло", - підкреслив Лавринович.

Він впевнений, що голосування частини фракції БЮТ за відставку Огризка свідчить про те, що "ніякої коаліції у Верховній Раді не існує".

"Бо якби існувала коаліція, вони б найперше вирішували кадрові питання, які б були погоджені. Ключові позиції в уряді займали би люди, які точно віддзеркалюють політичну волю коаліції", - зазначив він.

В той же час, коментуючи припущення, що звільнення Огризка пов’язано з попередженням послу Росії Віктору Черномирдіну про можливе його оголошення персоною нон ґрата, Лавринович заявив: "Це абсолютно не може відповідати дійсності".

Перший віце-спікер вважає, що рішення про відставку міністра є оцінкою "реальної зовнішньої політики, її якості і її результатів".

Крім того, відповідаючи на питання, чи є домовленості про відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та міністра оборони Юрія Єханурова, Лавринович заявив: "Жодних домовленостей ні з ким не ведеться".

"Партія регіонів буде виступати за те, щоб поміняти весь склад Кабміну", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування