Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ не проти проголосувати Огризка ще раз, але нічого не обіцяє

Вівторок, 3 березня 2009, 23:33

Фракція БЮТ можливо підтримає внесення до порядку денного проекту постанови про скасування рішення про звільнення Володимира Огризка з посади міністра закордонних справ.

Про це заявив народний депутат від БЮТ Валерій Писаренко в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, на засіданні фракції БЮТ у вівторок після пленарного засідання парламенту обговорювалося питання про можливість розгляду постанови про скасування рішення парламенту про звільнення Огризка.

"Наші партнери зареєстрували відповідний проект і форсують події по включенню його до порядку денного", - сказав Писаренко.

За словами депутата, фракція БЮТ "швидше за все, підтримає" пропозицію включити до порядку денного відповідний проект постанови.

Відповідаючи на питання про те, чи може фракція БЮТ підтримати постанову і скасувати звільнення Огризка, Писаренко підкреслив, що на засіданні фракції у вівторок це питання не обговорювалося.

За словами депутата, на ранковому засіданні фракції в середу депутати можуть обговорити відповідне питання.

Писаренко також підтвердив, що на засіданні фракції БЮТ у вівторок була присутня і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.

За словами депутата, серед багатьох питань, обговорювали, у тому числі, і питання голосування по відставці міністра закордонних справ, а також питання фракційної дисципліни.

Писаренко зазначив, що оскільки відомо було, що у фракції є ряд депутатів, які за відставку міністра закордонних справ, то рішення фракції могло би бути таким, щоб депутатам фракції була надана можливість голосувати у вільному режимі.

При цьому Писаренко підкреслив, що він не змінив свою позицію у відношенні Огризка і готовий переконувати своїх колег проголосувати за його відставку ще раз.

Відповідаючи на питання, чи обговорювалася нова кандидатура на посаду міністра закордонних справ у випадку, якщо таке подання внесе президент Віктор Ющенко, Писаренко підкреслив, що поки що це питання не розглядалося.

Писаренко додав, що головним для кандидата на посаду буде, насамперед, його професіоналізм і незаангажованість у відношенні тієї чи іншої політичної сили. 

Крім того, він підкреслив, що поки не обговорюються конкретні прізвища кандидатів на посаду міністра закордонних справ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...