Тимошенко: СБУ під тиском Ющенка арештовує тих, хто протидіє корупції

Середа, 4 березня 2009, 08:57

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що в Україні почались нові процеси арештів людей, які на своїх посадах протидіють корупції.

"Вчора вночі був заарештований Тарас Шепітько, який був запрошений до СБУ, де його примушували розмитнити газ, 11 млрд кубометрів, закуплених НАК "Нафтогазом" на компанію РосУкрЕнерго", - сказала вона у середу вранці перед вильотом до Франції.

"Митник не зробив цього. Він розмитнив газ для України та компанії НАК "Нафтогаз". За це він вчора поплатився своєю свободою", - додала Тимошенко.

За словами прем’єра, "це робиться СБУ під тиском секретаріату президента, не виключено, що були прямі команди від самого президента".

"Сьогодні зранку такі ж співробітники СБУ з’явились до керівника енергетичної митниці. Це показова порка від президента та його кишенькових органів тих людей, які протидіють корупції на свої посадах", - заявила Тимошенко.

"Фракція БЮТ буде вимагати виступу пана Наливайченка (виконувача обов’язки голови СБУ) у Верховній Раді. Також ми ініціюємо створення спеціальної слідчої комісії по розслідуванню тиску на працівників енергетичної митниці", - повідомила вона.

"Завтра (у четвер), на засіданні уряду ми висунемо ініціативу про нагородження Шепітько, керівника енергетичної митниці, працівників НАК "Нафтогазу", які протидіють корупції в країні, нагородами уряду", - додала Тимошенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування