Ющенко – Черновецькому: "Або прощайтеся з популізмом, або платіть за нього"

Середа, 4 березня 2009, 11:11

Президент Віктор Ющенко закликає київську владу відновити збалансовану тарифну політику і погасити заборгованість "Київенерго" за спожитий природний газ перед "Нафтогазом".

Про це він сказав на нараді з керівництвом міської та районної адміністрацій Києва, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко вказав на незбалансовану тарифну політику, внаслідок якої в столиці сформувався один із найнижчих рівнів відшкодування собівартості житлово-комунальних послуг для населення.

За його словами, міська влада застосувала дискримінаційний підхід щодо встановлення тарифів на послуги ЖКГ для підприємців.

"Це відверті порушення, які я ніколи не буду акцептувати. Моя позиція ясна, зрозуміла і тверда. На рішення неринкового характеру я ніколи не піду", - запевнив президент, нагадавши про укази, якими було скасовано відповідні розпорядження КМДА.

Ющенко також вказав на складну ситуацію з розрахунками з компанією "Київенерго".

За його словами, на 24 лютого 2009 року заборгованість "Київенерго" за спожитий природний газ становить 1,06 млрд. грн., проте сама компанія не може розрахуватися за спожитий газ без погашення Київміськрадою заборгованості, яка станом на 1 січня поточного року склала 1,4 млрд. гривень.

"Або прощайтесь з популізмом, або фінансуйте цей популізм. Розрахунки за газ, за тепло повинні працювати бездоганно. Це ваш обов'язок", - сказав президент.

Ющенко також висловив невдоволення транспортною політикою у місті, нагадавши, як міська влада заборонила в'їзд до Києва вантажних автомобілів у світлий час доби, "але при цьому ніхто не прорахував погодинний потік транспорту і можливі втрати для економіки".

Президент нагадав, що звернувся до КМДА з вимогою переглянути чинний зараз у Києві режим обмеження для вантажного автотранспорту і запропонував ввести обмеження лише на період ранкових і вечірніх пікових завантажень міських транспортних магістралей.

Також, за його словами, не вирішуються проблеми паркування автомобілів. Замість будівництва паркінгів запроваджуються зони паркування на тротуарах міста.

"Соціальну напругу в столиці посилило рішення про підвищення тарифів на користування комунальним пасажирським транспортом", - нагадав президент.

Ющенко закликав міську владу спільно з урядом вирішити цю проблему, в основі якої - проблеми фінансового забезпечення проїзду для пільгових категорій.

"Будь-яке місто, у тому числі й Київ, не може справитися з тими навантаженнями, які не фінансуються з бюджету щодо обслуговування транспортних соціальних пільг. Сьогодні Київ має десятки мільйонів боргів центрального бюджету з компенсації даних пільг", - сказав президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...