Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко розповів, як Черновецький "зганяв" бізнесменів до своєї контори

Середа, 4 березня 2009, 11:23

Президент Віктор Ющенко заявляє, що в умовах кризи влада Києва не доклала зусиль для створення сприятливих умов для ведення бізнесу.

Про це він сказав на нараді з керівництвом міської та районної адміністрацій Києва, повідомляє прес-служба президента.

Свідченням цього, на думку Ющенка, є зниження рейтингових оцінок міста міжнародними інституціями. Як відомо, агентство Fitch Rating понизило довгостроковий рейтинг столиці.

Він також навів приклад, коли київських підприємців змушували підписувати додаткові угоди до договорів щодо передачі усіх спорів на розгляд незалежного третейського суду при Всеукраїнській громадській організації "Ліга юридичного захисту інтересів споживачів".

"Тільки через те, що голова ради цієї ліги - Леонід Черновецький?", - запитав президент. Він нагадав, що у кожного підприємця є конституційне право на судовий захист.

Як відомо, третейський суд не належить до судової системи України.

Ющенко також також нагадав про намагання КМДА запровадити плату за надання медичних послуг державними і комунальними закладами охорони здоров'я, що викликало збурення і нерозуміння з боку громадян.

Президент переконаний, що такі ініціативи мають пройти "ретельний аналіз та відкрите громадське обговорення".

"Якщо є послуги, які ви намагаєтеся перевести у категорію комерційних, треба провести всю необхідну роботу з громадою, щоб вона розуміла, що це є справедлива соціальна політика міста, а не блокування доступу простої людини до медичних послуг. Нагадаю, що КМДА зобов'язана неухильно дотримуватися Конституції і законодавства України у своїй нормотворчій діяльності, зокрема, в такій чутливій для населення сфері, як медицина", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування