Турчинов уже лякає дестабілізацією країни

Середа, 4 березня 2009, 15:20

Віце-прем'єр Олександр Турчинов заявляє, що дії Служби безпеки України щодо арешту газу НАК "Нафтогаз України" можуть дестабілізувати ситуацію в країні.

"Проводячи арешт газу, може виникнути проблема з опаленням міст і, безумовно, мрія наших опонентів здійсниться, що зрештою їм удасться дестабілізувати ситуацію в Україні", - сказав він на прес-конференції в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Турчинов також обвинуватив першого заступника глави Служби безпеки Валерія Хорошковського в зловживанні службовими повноваженнями для "захисту інтересів RosUkrEnergo".

"Хорошковський з перших днів роботи в СБУ привселюдно виступав на захист інтересів RosUkrEnergo. ...На моє переконання, це робилося і робиться з використанням службового становища", - сказав він.

"Не є таємницею, і пан Хорошковський сам про це розповідав з екранів телебачення й в інтерв'ю, про те, що в нього є спільні бізнес-інтереси з керівником RosUkrEnergo - паном Фірташем", - сказав перший віце-прем'єр.

За словами Турчинова, у СБУ спеціально призначили Хорошковського, щоб "заблокувати діяльність "Нафтогазу".

Перший віце-прем'єр також заявив, що знаходячись на посаді керівника Державної митної служби Хорошковський фактично ігнорував доручення уряду і "робив усе для того, щоб не розмитнити газ ще з початку 2008 року, що вони намагалися списати через "УкрГаз-Енерго", тобто, дочірню структуру RosUkrEnergo".

Як відомо, сам Хорошковський звинувачує керівництво уряду в незаконних оборудках з газом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування