Російські священики хочуть "чорний список" для іноземних політиків

Середа, 4 березня 2009, 16:07

Співробітник відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату, священик Сергій Звонарьов запропонував сформувати список високопоставлених іноземних політиків і державних діячів, яких Росія готова віднести до категорії персон нон грата.

"На державному рівні можна було б подумати про формування списку персон нон грата - тих, кого не хотіли би бачити на території нашої держави", - сказав Звонарьов, виступаючи в середу на засіданні Державно-патріотичного клубу "Єдиної Росії".

Представник Московського патріархату висловив думку, що поки люди перебувають при владі, займаючи високі державні посади в тих чи інших країнах, навряд чи доцільно ставити питання про притягнення їх до кримінальної відповідальності за висловлювання, які заперечують роль СРСР у перемозі над фашизмом.

"Однак формування списку персон нон-грата - це явний сигнал про небажаність бачити їх на території нашої країни", - додав Звонарьов.

Він також висловився за те, щоб інформаційна політика російської держави на міжнародній арені була більш активною та ефективною.

"Ми поки що в цьому плані програємо", - зазначив Звонарьов.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News