ЮЩЕНКО СТАВ НА БІК СБУ І ПРОТИ ТИМОШЕНКО

Середа, 4 березня 2009, 16:31

Президент Віктор Ющенко повністю підтримує дії співробітників СБУ, які порушили і розслідують кримінальну справу за підозрою посадових осіб "Нафтогазу України" і митниці у скоєнні посадового злочину.

Про це повідомила прес-секретар президента Ірина Ванникова, передає прес-служба.

"Спецслужба діє виключно на законних підставах і в рамках повноважень, визначених законодавством", - наголосила Ванникова. 

Водночас, за її словами, президент застерігає СБУ від будь-яких протиправних дій, насамперед, від порушень законних прав і свобод громадян. Законність буде неухильно дотримуватися.

"Дії співробітників СБУ достатньо жорсткі, як того і вимагають обставини цієї справи. Президент переконаний: у розслідуванні виявлених зловживань якраз і потрібно виявити адекватну рішучість і наполегливість", - наголосила вона.

"Період млявості і професійної апатії у діяльності правоохоронної системи треба завершувати", - додала прес-секретар президента.

Вона зазначила, що глава держави розраховує на професіоналізм і юридичну бездоганність у всьому комплексі оперативних і слідчих дій.

"Президент категорично не сприймає увесь політичний галас, який здійнявся навколо цієї справи і дій СБУ. Усі гучні заяви - сигнал суспільству про те, чиї корисливі інтереси зачепили дії співробітників Служби безпеки", - підкреслила Ванникова.

Вона також повідомила, що керівництво СБУ постійно тримає президента в курсі всіх обставин цієї справи. Глава держави особисто контролює хід розслідування.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування