У Тимошенко стверджують: за "рейдом" СБУ стоять Хорошковський і Фірташ

Четвер, 5 березня 2009, 09:09

"Рейд" СБУ на "Нафтогаз України" відбувався за наказом бізнесменів Валерія Хорошковського, який обіймає посаду заступника голови СБУ, та Дмитра Фірташа, який є співвласником компанії "РосУкрЕнерго".

Про це заявив радник прем’єра Юлії Тимошенко з енергетичних питань, депутат Олександр Гудима газеті "Daily Telegraph", передає в огляді "Бі-Бі-Сі".

Daily Telegraph посилається на наближені до Тимошенко джерела, які припускають, що рейд СБУ відбувався за наказом двох потужних бізнесменів, які мають зв'язки з президентом і які втратили своє політичне обличчя, коли з Москвою домовилася Тимошенко. Вони також могли зазнати фінансових втрат.

Як стверджує Гудима, це був мільярдер і медіа-магнат Хорошковський, якого президент призначив у січні заступником голови СБУ, та його бізнес-партнер Фірташ – головний український партнер у "РосУкрЕнерго", яка була газовим посередником між Україною та Росією.

Як заявив Гудима Daily Telegraph, президент Віктор Ющенко повинен був знати про обшук офісу "Нафтогазу України" Службою безпеки.

Якщо він цього не знав, то це свідчить про хаос, у якому опинилася Україна, сказав депутат.

Як відомо, у середу представники СБУ увірвались до офісу НАК "Нафтогаз України" – нібито для виїмки документів в рамках розслідування кримінальної справи за фактом заволодіння службовими особами "Нафтогазу" за попередньою змовою групи осіб 6,3 млрд. кубометрів транзитного газу на суму 7,5 млрд. грн., порушеної 2 лютого.

Ющенко вважає дії СБУ законними і спростовує свою причетність до них.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування