Балога наїхав на Тимошенко за поцілунок з Саркозі і "Луї Віттон"

Четвер, 5 березня 2009, 13:32

Візит прем’єр-міністра Юлія Тимошенко до Франції був "беззмістовним і з усіх точок зору провальним".

Про це йдеться в коментарі голови секретаріату президента Віктора Балоги, переданому "Українській правді".

За його словами, поїздка до Парижа на зустріч із президентом Саркозі була необхідна, щоб створити зайвий привід для посилення лінії про зовнішньополітичні досягнення нинішнього уряду, але "ніяких успіхів" не мала.

"Втім, ця гра на публіку обійшлася державній казні в десяток мільйонів бюджетних гривень, яких критично не вистачає бюджету", - зазначив керівник секретаріату президента.

За словами Балоги, прем’єр явно розраховувала, що своїм шармом зможе вразити французького лідера.

"Для цього її стилістами були прискіпливо підібрані гардероб і прикраси. З сонячною усмішкою вона піднімалася сходами президентської резиденції, очевидно, вважаючи, що справляє неабияке приємне враження на господаря. Про це свідчить навіть жест, зафіксований всіма телекамерами: Тимошенко явно хотіла поцілувати Саркозі", - зауважив він.

"Однак він завбачливо простягнув руку для рукостискання, аби убезпечити себе від небажаних ніжностей гості. Це стало недвозначним свідченням того, що західні політики налаштовані говорити з Тимошенко предметно, без ліричних відступів і недоречних емоцій", - додав Балога.

До поразок прем’єра він відніс те, що із запланованих протоколом 45 хвилин бесіда українського прем’єра і французького президента тривала близько півгодини. "Теми – вельми обтічні, результативність – нульова", - зауважив він.

За даними Балоги, "відстрілявшись" із Саркозі та пресою, Тимошенко за кілька годин "пробігла ледь не марафонську дистанцію по паризьких бутіках".

"Була витрачена астрономічна сума на вбрання та прикраси для скромної жінки-прем’єра, яка офіційно декларує виключно свою зарплату, якої вистачить хіба що на ремінець від "Луї Віттон" чи "Шанель", - зазначив він.

"Візит Тимошенко до Парижа – це ганебна суміш цинізму, неправди і корисливості за державний кошт. Це черговий жирний штрих до портрета людини, для якої обман і безпринципність є визначальною характеристикою", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування