СБУ буде боротися з БЮТ за допомогою журналістів

Четвер, 5 березня 2009, 16:08

СБУ звинувачує БЮТ у дискредитації відомства і пропонує журналістам провести спільне з СБУ розслідування розмитнення газу.

Про це заявив перший заступник глави СБУ Валерій Хорошковський на брифінгу у четвер.

"У зв’язку з тим, що певна політична сила хоче дискредитувати Службу безпеки тільки задля того, щоб прикрити собі спину у своїх недальновидних діях, ми пропонуємо вам, журналістам, провести власне журналістське розслідування", - сказав він.

"Ми пропонуємо зібрати будь-який журналістський пул. Подайте заявки, щоб ми разом з вами подивилися, наскільки законно проходили 1,7 мільярдів доларів двічі між "Нафтогазом" і Газпромом, наскільки законно були оформлені декларації на перехід права власності і розмитнення газу" - сказав Хорошковський, пообіцявши, що СБУ оприлюднить відповідні документи.

Хорошковський надав додаткову інформацію щодо розмитнення газу. За його словами, розмитнення відбулося за дорученням Кабінету міністрів, незважаючи на те, що "Нафтогаз" за законом є окремим господарюючим суб’єктом.

За його словами, документи щодо митного оформлення дають підстави говорити про втручання з боку Кабінету міністрів в процедури митного контролю. "Тобто дії "Нафтогазу" щодо погодження митного оформлення з Кабміном та наступна вказівка уряду є фактором адміністративного впливу"

"Я хочу просто за допомогою вас дослідити законність цих дій. І що стосується політичного аспекту – справа в тому, що настільки багато дезінформації, брехні, що умовно кажучи, ми не впевненні, що нам без допомоги журналістського пулу вдасться переконанти суспільство у правдивості наших дій", - зазначив Хорошковський.

2 березня Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом заволодіння посадовими особами НАК "Нафтогаз України" 6,3 мільярдів кубометрів транзитного природного газу на суму понад 7,4 мільярдів гривень.

У рамках справи було затримано заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби Тараса Шепітька. Також СБУ провела вилучення документів у "Нафтогазі".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування