Кучма захистив Грузію від Росії

Четвер, 5 березня 2009, 16:29

Екс-президент Леонід Кучма виступає за територіальну цілісність Грузії, однак не підтримує дії нинішньої влади в цій країні.

Таку думку він висловив у ході відео-мосту Київ-Москва-Баку-Кишинів-Тбілісі-Єреван в четвер у Києві.

За його словами, існує головна доктрина діяльності СНД, відповідно до якої всі президенти всіх країн виступають за територіальну цілісність, у тому числі Грузії, Азербайджану, Молдови.

"Цей принцип основоположний, який не можна з бухти-барахти, як комусь захотілось, вирішувати. Так що думка у мене не змінилася: я ще раз підкреслюю, я виступаю за територіальну цілісність", - сказав Кучма, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, аналізуючи останні події на Кавказі, він підкреслив, що Грузія допомогла вирішити Російській Федерації деякі стратегічні питання.

Кучма переконаний, що вирішувати такого роду питання потрібно тільки за столом переговорів.

"Військова сила призводить до непередбачуваних наслідків, що і сталося в Грузії", - зазначив він.

У той же час, на думку Кучми, тему вступу України в НАТО слід відкласти.

"Якщо сьогодні говорити про вступ в НАТО, по-моєму, це абсолютно безперспективно. Я думаю, що цю тему слід відкласти, щоб не розбурхувати ні свою країну, ні країни НАТО", - сказав Кучма.

На його думку, це пов'язано з тим, що на сьогоднішній день усередині НАТО різко змінилося ставлення до таких країн, як Україна і Грузія, і це пов'язано з непередбачуваністю цих держав.

Разом з тим, Кучма залишається прихильником інтеграції України в НАТО.

За його словами, якщо хтось дорікає Україні в тому, що вона тісно співпрацює з НАТО, то він у відповідь завжди говорить, що у Росії з альянсом більш тісна співпраця.

"Дозвольте, так би мовити, нам (самим) визначатися зі стандартами співпраці з НАТО. І те, що від цього тільки користь ... я думаю, ні в кого жодних сумнівів немає", - сказав Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...