Огризко написав Ющенко, що більше до Тимошенко не піде

Четвер, 5 березня 2009, 16:43

Володимир Огризко просить президент Віктора Ющенка не подавати його кандидатуру на посаду міністра закордонних справ.

Про це йдеться в заяві звільненого Радою міністра.

"З гіркотою та розчаруванням сприйняв документ фракції БЮТ з приводу рішення Верховної Ради від 3 березня цього року. У ньому все перевернуто догори ногами. Реальні зовнішньополітичні результати названі недоліками, натомість спроби стримати розвал єдиної лінії у зовнішній політиці кваліфіковано як дискредитацію уряду", - зазначає він.

"Від самого початку створення коаліції було взято курс на розвал єдиної зовнішньополітичної лінії України. Чим завдано непоправної шкоди авторитету держави", - наголосив Огризко.

Він заявив, що як міністр діяв завжди в рамках повноважень і закону. "Намагався своєю роботою наблизити дві важливі речі – вступ до НАТО та ЄС, бо вважаю це гарантією забезпечення незалежності держави", - наголосив звільнений міністр.

"Голосування 3 березня чітко продемонструвало, що міністр, який захищає інтереси своєї держави, прем’єру насправді не потрібен. Як нічого не варті такі дурниці як власні обіцянки перед партнерами по коаліції", - зауважив він.

Водночас Огризко висловив подяку членам фракції "Наша Україна", багатьом БЮТівцям, фракції Литвина, які висловлювали йому свою підтримку.

"Але продовжувати роботу за такого керівництва Кабміну вважаю для себе неможливим. Навіть, із вибаченнями з його боку", - заявив Огризко.

"Тому звернувся до президента України з проханням не вносити мою кандидатуру на посаду Міністра закордонних справ України до складу цього уряду. Не останній же в кінцевому рахунку уряд у нашій історії?!", - наголосив він.

Рада звільнила Огризка 3 березня. Голоси за звільнення дали 49 бютівців. Сама прем’єр заявила, що міністр Огризко давно її не влаштовував.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування