Коаліція скоро придумає нового Огризка

Четвер, 5 березня 2009, 16:50

Найближчим часом коаліція виробить єдину позицію щодо пропозицій президенту України стосовно кандидатури на посаду міністра закордонних справ України.

Про це йдеться в заяві, прийнятій на засіданні ради коаліції, повідомляє УНІАН.

У заяві зазначено, що відповідне рішення всі фракції коаліції "зобов`язуються підтримати шляхом консенсусного голосування".

Також в заяві сказано, що коаліція засуджує неузгоджені голосування окремих народних депутатів, які входять до складу коаліції, щодо звільнення Володимира Огризка з посади міністра закордонних справ України.

"Коаліція погодилася з тим, що подібні дії привносять напругу в спільну роботу наших фракцій, підривають довіру між учасниками коаліції, дискредитують коаліцію та порушують принципи її діяльності", - йдеться в заяві.

У ній також зазначається, що "коаліція зобов`язується в майбутньому не допускати випадків неузгоджених дій".

Крім того, в заяві сказано, що коаліція вважає неприпустимою ситуацію, за якої "діяльність міністерства та міністра закордонних справ Огризка останнім часом стала інструментом боротьби між окремими гілками та інститутами влади".

"Така ситуація є неприпустимою і потребує якнайшвидшого виправлення – МЗС повинно відстоювати виключено інтереси держави", - сказано в заяві.

Також у документі йдеться, що в нинішній ситуації "узгоджена діяльність парламентської коаліції є безальтернативною та відповідає інтересам України".

Заяву підписали: від фракції Блоку Юлії Тимошенко - Іван Кириленко, від фракції Блоку "Наша Україна – Народна Самооборона" - Микола Мартиненко, від фракції Блоку Литвина - Ігор Шаров, повідомляє прес-служба фракції "НУ-НС".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...