Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клінтон хоче зближатися з Росією, але Україні дверей не закривати

Четвер, 5 березня 2009, 16:54

Держсекретар США Гілларі Клінтон заявила в четвер, що вважає за необхідне розвивати відносини НАТО з Росією і закликає союзників залишити двері НАТО відкритими для України і Грузії.

Про це вона сказала в четвер у Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми повинні продовжувати тримати двері НАТО відкритими для європейських країн, таких як Україна і Грузія, і допомогти їм у досягненні стандартів НАТО", - заявила Клінтон.

Вона також вважає, що для НАТО прийшов час для "нового початку" з Росією.

"Прийшов час дати свіжий старт. Ми можемо і повинні знайти дорогу, як конструктивно працювати з Росією в сфері загальних інтересів, включаючи допомогу людям в Афганістані", - сказала вона.

"Незважаючи на те, що деякі вважають Раду Росія-НАТО заохоченням або ж поступкою Росії, її варто сприймати як механізм для діалогу на теми, які викликають суперечки, платформу для співробітництва, у якій ми зацікавлені", - сказала вона.

"Прийшов час рухатися вперед. Не потрібно тупцювати на місці, будуючи ілюзії про те, що все зміниться саме собою", - додав Клінтон, говорячи про Росію.

"Ми можемо і повинні знайти шляхи для конструктивної роботи з Росією в тих областях, де ми розділяємо загальні інтереси, включаючи надання допомоги народу Афганістану. Прийшов час для того, щоб спробувати "запустити знову" наші відносини", - додала держсекретар.

За її словами, з Росією також має сенс співробітничати в сфері боротьби проти поширення зброї, боротьби проти піратів і проти наркоторгівлі. Крім того, США сподіваються, що Росія допоможе "відповісти на загрози Ірану і Північної Кореї".

Клінтон відзначила, що обговорить "усі ці, а також деякі інші питання" під час зустрічі в п'ятницю з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

"Ми повинні вести переговори з приводу спірних питань з Росією, але і додержуватися наших принципів у тих випадках, коли на коні наші інтереси, що стосуються безпеки", - підсумувала держсекретар США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування