Депутати знову виписали транспортний збір під своїх "крокодилів"?

Четвер, 5 березня 2009, 17:45

Після ухвалення Верховною Радою закону про транспортний збір місцеві бюджети не доотримають 1 мільярд 550 мільйонів гривень доходів.

Про це заявив голова комітету податкової і митної політики Сергій Терьохін перед тим як парламент ухвалив закон.

"Шановні колеги, я вас поздоровляю з вашим рішенням про те, що в разі кінцевого голосування за цей проект, ми отримаємо знову таки втричі зменшені податки на трьох- і п’ятилітрові автомобілі, в півтора рази збільшені податки на від 1 до 1,8. І отримаємо мінус 1 мільярд 550 мільйонів гривень доходів місцевих спецфондів, місцевих бюджетів", - заявив депутат.

Представляючи законопроект він повідомив, що народні депутати Симоненко і Мартинюк в своєму проекті запропонували в півтора рази підняти ставки на маленькі автомобілі і в три рази зменшити ставки на автомобілі, які мають обсяги більше трьох літрів.

"Ми, зрозуміло, не могли погодитись з таким, з такою позицією і запропонували залишити статус-кво до 3 літрів, тобто нічого не змінювати, як і вимагалося акцією протесту автомобілістів", - заявив депутат.

"Ми запропонували 750 мільйонів гривень місцевим бюджетам компенсувати шляхом підняття з 40 гривень до 60 гривень на обсяги більше трьох літрів. Це ті машини, на яких ми з вами, народні депутати шановні, їздимо і бізнес. І ви їздите. І в два рази – більше п’яти літрів на ці, знаєте, "крокодили", - додав Терьохін.

Водночас автори-комуністи заявили, що якщо зараз депутати підтримають "хоча б одну поправку Терьохіна, ми повернемося до того, проти чого воювали, навіть гіршого варіанту".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...