Литвин просить не стелити йому килимову доріжку в президенти

Четвер, 5 березня 2009, 19:24

Спікер Володимир Литвин вважає, що переформатування коаліції відкриє йому шлях до президентства.

Про це він заявив у четвер в ефірі передачі Шустер.Live, коментуючи інформацію про поновлення переговорів про коаліцію між БЮТ і Партією регіонів, де він буде "третім зайвим".

"Таку точка зору зараз публікують, щоб мене налякати. Я вам відповім, що погодився працювати на посаді голови Верховної Ради, щоб не дозволити остаточно зруйнувати парламентаризм", - зазначив спікер.

"Будь-які переформатування мене не хвилюють. Я ніколи не буду третім зайвим. Якщо хочуть вчинити на мене атаку, то це буде означати, що вони мені прокладуть килимову доріжку до президентства", - заявив Литвин.

"Якщо в них ці плани є – будь-ласка, у мене буде можливість ходити, виступати й говорити. Думаю, що люди бачили, щоб доводиться зараз чинити, щоб утримати ситуацію. Хочуть собі головну біль – хай діють", - попередив голова парламенту.

Водночас Литвин уник відповіді на питання, чи балотуватиметься він в президенти.

"Головну біль треба лікувати тоді, коли починає боліти голова", - заявив він.

"Мені завтра прийти в Раду й організувати роботу. Я повинен консолідувати, а не виступати конкурентом і ворогом для однієї чи іншої частини залу", - заявив спікер.

При цьому Литвин поскаржився, що місце спікера як електричний стілець.

Також Литвин, коментуючи заяву Леоніда Кучми про намір знову балотуватися в президенти, висловив пораду не чинити так.

"Якби Леонід Данилович дослухався до моєї пропозиції, я не радив би цього робити. Треба залишитися в історії президентом України. Він до останнього часу не брав участь у тусовках, не миготів на екранах. Якщо його до цього будуть підштовхувати, він багато утратить", - зазначив спікер.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування