Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк: Рада не мала права чіпати Огризка

Четвер, 5 березня 2009, 21:28

Депутат від НУ-НС Арсеній Яценюк заявив, що Верховна Рада не мала права звільняти міністра закордонних справ Володимира Огризка.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"В законі про Кабмін чітко написано: виключно за поданням президента знімається і призначається два міністра – міністр оборони і міністр закордонних справ. В мене запитання: як ця постанова могла голосуватися в парламентський залі?", - зазначив він.

"Якби я поставив таку постанову на голосування, то мене б знесли разом з кріслом", - впевнений Яценюк.

"Я здивований тим, що в уряді можуть бути особисті стосунки. Якщо це була образа як жінки, по-перше, жінку не можна ображати, треба вибачитися. Але якщо є непорозуміння між прем’єром і міністром – це треба вирішувати в кабінеті", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, хто може очолити МЗС, депутат сказав: "Це може бути і політик".

В той же час Яценюк відкинув можливість свого призначення на цю посаду.

"Арсеній Яценюк вже там був. Я зараз займаюся іншими справами", - наголосив він.

Крім того, відповідаючи на питання, чи варто підпорядковувати СБУ парламенту, депутат заявив: "Цей закон неконституційний".

"Для мене найважливіше, щоби СБУ і правоохоронна система виконувала свою функцію. А саме забезпечення безпеки і свобод громадян. Цей закон спрямований тільки на одне – давайте доділимо те, що не доділили", - зазначив Яценюк.

"Якщо цей закон теоретично буде прийнятий, щодо призначення в.о. голови служби, дасть таку можливість – я буду перший аплодувати і проголосую за цей закон. Але я вам скажу – цього не буде", - впевнений він.

"Потрібно, щоби був призначений голова СБУ, але та надмірна політизація, яка сьогодні є, кого б ви не внесли, фактично не дасть можливості призначити голову Служби. Сподіваюся, що колись він буде призначений", - заявив Яценюк.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування