Люди Ющенка поїхали в Кремль, домагатися зустрічі з Медведєвим

П'ятниця, 6 березня 2009, 09:50

У п'ятницю заступник глави Секретаріату президента Андрій Гончарук з неформальним візитом відбув до Москви, щоб спробувати домовитися про зустріч Віктора Ющенка з Дмитром Медведєвим.

Про це пишуть "Экономические известия", посилаючись на джерело в секретаріаті. Цю ж інформацію виданню підтвердили й в українському МЗС.

Раніше Андрій Гончарук говорив, що зустріч двох президентів повинна відбутися в березні. Але тоді ж високопоставлений чиновник МЗС заявив, що можна розраховувати лише на зустріч секретарів Радбезів — Раїси Богатирьової і Миколи Патрушева.

"Про небажання Кремля бачити Віктора Ющенка в Москві свідчить і те, що діалог у рамках комісії Ющенко-Медведєв ведеться на рівні заступників міністрів, керівників департаментів, інших відомств, на яких зав'язані практичні аспекти співробітництва",— говорив дипломат.

Прес-секретар українського посольства в Росії Олег Волошин налаштований більш оптимістично.

"Сподіваємося, що візит Гончарука посприяє продовженню розвитку двостороннього діалогу. І тому, що ми таки доведемо до кінця цю задачу — організацію зустрічей глав держав Росії й України. Найбільше протиріч між Києвом і Москвою в політичних і оборонних питаннях. В економіці в нас менше проблем", - сказав Волошин.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування