Митник Тимошенко скаржиться, що його тримали з контрабандистами

П'ятниця, 6 березня 2009, 12:23

Начальник Енергетичної митниці Тарас Шепітько вважає, що його затримали незаконно і скаржиться, що сидіти довелося з контрабандистами.

Про перебування в слідчому ізоляторі він розповів газеті "Дело".

За його словами, у вівторок після обіду в Енергетичну митницю приїхали представники СБУ і роздали повістки митникам про явку на допит.

СБУ цікавило, яким чином був оформлений газ.

"Я їм сказав, що усе було оформлено з дотриманням законів. Вони розтягли допит до вечора. Потім заявили, що затримають мене на 72 години. Документи по затримці оформлялися до години ночі. Мені дуже хотілося спати, і я на стільці задрімав", - поскаржився Шепітько.

"З ранку повезли на обов'язкове медобстеження. Хоча сумніваюся, що можна змусити когось насильно обстежитися. У госпіталі СБУ мені зробили флюорографію. Причому два рази, оскільки з першої спроби щось не спрацювало. Напевно, хотіли довідатися, чи не проковтнув я 11 мільярдів кубометрів газу", - додав він.

У першу ніч після затримки Шепітька "закрили в загальній камері разом з контрабандистами", а потім перевели в ізолятор. Там він "сидів з одним з колишніх співробітників Держкомзему, якого затримали за посадові злочини".

"Нам до вечора навіть телевізор поставили", - відзначив митник.

"А начальник 3-го відділу Слідчого управління СБУ Владислав Вергелес, який і порушив проти мене справу, ставився, звичайно, дуже неадекватно. Він почав відбирати в мене мобільний телефон ще до того, як оформив усі документи. Але мені ж треба було подзвонити своєму начальникові, адвокатові, дружині!", - поскаржився він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News