Тарасюк вважає, що Ющенко навряд чи дасть йому крісло, а Балога - "дає вказівки"

П'ятниця, 6 березня 2009, 12:44

Заступник лідера фракції "НУ-НС", екс-голова МЗС Борис Тарасюк вважає малоймовірною можливість внесення президентом Віктором Ющенком його кандидатури на посаду міністра закордонних справ.

"Я вважаю малоймовірним мою роботу на посаді міністра закордонних справ із президентом і керівником секретаріату президента Балогою, який дає політично мотивовані вказівки Міністерству закордонних справ", - сказав він журналістам у п'ятницю.

При цьому Тарасюк зазначив, що поки жодних пропозицій від президента очолити МЗС йому не надходило, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він пояснив також, що в нього з президентом Ющенком розходяться погляди на зовнішню політику держави, і тому малоймовірно, що президент внесе його кандидатуру на таку посаду.

У той же час коаліція висловила готовність підтримати кандидатуру Тарасюка на посаду голови МЗС.

Як повідомив заступник лідера фракції БЮТ Андрій Кожем’якін в інтерв'ю "Інтерфаксу", з Тарасюком відбулася розмова на цю тему.

"Борис Тарасюк нічого не відповів. Тому що, на жаль, цю кандидатуру подає до Верховної Ради президент", - зазначив депутат.

Водночас лідер НУ-НС Микола Мартиненко повідомив, що, незважаючи на небажання Тарасюка обіймати посаду міністра, більшість проводить роботу над тим, щоб його переконати.

При цьому він зазначив, що коаліція жодним чином не заперечує право президента визначати кандидатуру на посаду міністра закордонних справ, але при цьому хоче, щоб це питання було розглянуто як можна швидше і обіцяє забезпечити підтримку парламентом кандидатури Тарасюка.

"Ми даємо сигнал, що ми хочемо конструктивної співпраці, ми просимо про це президента і таким чином маємо голоси в залі для проходження цієї кандидатури", - додав депутат, повідомляє Обком із посиланням на Українські новини.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...