Дітище дружини Ющенка переводить гроші в інший банк

П'ятниця, 6 березня 2009, 14:12

Фонд "Дитяча лікарня майбутнього", яким керує дружина президента, голова наглядової ради фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко, переводить свої кошти з "Трансбанку", у який Нацбанк увів тимчасову адміністрацію, в "Укрексімбанк".

Про це розповів голова наглядової ради благодійного фонду "Дитяча лікарня майбутнього" Андрій Мірошниченко в інтерв'ю газеті "Дело".

"Нам минулого року надійшло близько 20 мільйонів гривень. Ці надходження – вхідний баланс по минулому року. А всього на рахунках Фонду "Україна 3000" і Фонду "Дитяча лікарня майбутнього" – близько 100 мільйонів гривень", - повідомив він.

"Причому, на депозитних рахунках накопичена сума коштів, які надходили саме на проект "Дитяча лікарня майбутнього". Тому вийшло так, що на рахунках виявилося більше, ніж нам перерахували. Адже усі витрати, які йшли на проектування лікарні і на адміністративні витрати по цьому проекту, покривалися за рахунок відсотків, які ми отримували по депозитах. Навіть там виходила позитивна різниця", - додав Мірошниченко.

Він зазначив, що "практично вся сума знаходилася у Трансбанку, але у Фонду і його дочірніх структур є рахунки й у інших фінустановах – це Укрексімбанк, банк "Львів", Інвест-кредит Банк".

На запитання про те, як фонд рятує гроші, які знаходяться на рахунках Трансбанку, Мірошниченко відповів: "Зараз відкрито рахунки по всіх наших структурах у найбільшому державному банку – Укрексімбанку. На частину грошей платіжні документи вже оформлені".

На уточнююче запитання, чи означає це, що всі пожертвування зараз будуть надходити на рахунки в Укрексімбанк, голова наглядової ради фонду "Дитяча лікарня майбутнього" відповів: "Вони вже почали надходити".

"Ми відкрили рахунки, якщо не помиляюся, два тижні тому. Зараз, після того як у Трансбанку введена тимчасова адміністрація, там почала діяти певна процедура здійснення платежів – так званий принцип черговості. Відповідно до черговості, залежно від надходжень платежів на коррахунок банку, будуть повернуті гроші, які знаходилися в нас у Трансбанку", - розповів Мірошниченко.

"Ми ставимося до цього процесу досить спокійно. Постійно моніторимо банк, і я бачу, що там немає якоїсь трагічної ситуації", - додав він.

На питання, чому фонд тримав майже всі гроші у Трансбанку, Мірошниченко відповів: "Трансбанк – це структура, яка дала на проект "Дитяча лікарня майбутнього" перший мільйон. І потім вони вклали досить велику суму грошей протягом трьох років. Крім цього, нам надали найкращі на той момент умови: пільговий режим. Це високі процентні ставки по депозитах, мінімальні платежі, можливість оперативно керувати ресурсами".

Він повідомив, що у фонду був тільки гривневий депозит, тому що в нього "не може бути інших", депозитна ставка мінялася, але "останнім часом це було 19,5%".

Мірошниченко також зазначив, що жодних переваг перед іншими вкладниками у благодійних фондів немає. "Єдине – оскільки в нас суттєвий обсяг коштів, то ми в зобов'язаннях банку займаємо значну позицію", - додав він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News