Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога просить Тарасюка не провокувати президента

П'ятниця, 6 березня 2009, 16:16

Голова секретаріату президента Віктор Балога закликає потенційних претендентів на посаду міністра закордонних справ не провокувати президента необдуманими та непрофесійними заявами .

Про це йдеться у заяві Балоги, поширеній у п’ятницю.

Перед тим, як пропонувати кандидатуру на посаду Міністра МЗС коаліція має усвідомлювати, що зовнішньополітичний курс держави та її президента на євроатлантичну інтеграцію визначено, зокрема на законодавчому рівні, - зазначив він.

"Країна успішно йде обраним курсом останні роки і цей курс не підлягає обговоренню. Нікому не цікава позиція окремих політиків щодо його підтримки чи не підтримки. Президент ближчим часом подасть у парламент свою кандидатуру на міністра. Він готовий розглядати різних претендентів, але обере того, хто найбільше відповідає принципам професіоналізму і патріотизму", - заявив голова секретаріату.

"Тому хочеться порадити панові Тарасюку, якщо хочете бути реальним кандидатом, мусите усвідомлювати своє місце у здійсненні зовнішньої політики держави. Заяви про розбіжності з президентом у баченні зовнішньої політики держави свідчать про деформоване бачення претендентом місії влади у суспільстві", - наголосив Балога.

"Я закликаю не провокувати президента необдуманими та непрофесійними висловлюваннями. Якщо розраховуєш бути реальним кандидатом, ознайомся для початку з відповідною правовою базою, і чітко її дотримуйся. Тільки за таких умов посадові претензії можна буде вважати обґрунтованими", - додав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування