Експерти думають, що силовиків краще не чіпати і чекають скандалу

П'ятниця, 6 березня 2009, 17:43

Українські політологи вважають неприйнятним втручання політиків у діяльність силових структур.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко, події навколо "Нафтогазу" доводять спроби втручання політиків у першу чергу в справи господарюючих суб'єктів.

"...Оскільки я вважаю спочатку абсолютно неприпустимими дії держави, дії уряду, спрямовані на рейдерске захоплення 1 млрд. куб. м. газу, що належав приватним компаніям", - заявив експерт.

"Тобто, таким чином, у нас бізнес перестав бути священною коровою і перетворився в дійну корову для потреб деяких політиків", - сказав політолог.

Він додав, що в цій ситуації інша сторона спробувала втрутитися в процес, задіявши силові структури.

"Тобто, можна говорити про те, що в нинішній ситуації державні органи, державні структури не виконують свої функції, які передбачені законодавством, а виступають на стороні тих або інших, або ж проти тих або інших бізнес груп", - вважає Бондаренко.

Говорячи про взаємини політиків і силових структур, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов зазначив: "Яких-небудь відносин тут бути не може, тому що це різні суб'єкти".

"Силовики - це державний апарат, це службове, професійне співтовариство. Політики - це трохи інший статус у політичній системі", - впевнений експерт.

"Коли відбувається "фул-контакт" між силовиками і політиками", то це свідчить про ненормальні відносини, вважає Карасьов.

Директор центра соціальних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв вважає, що події навколо "Нафтогазу" можуть обернутися "дуже гучним корупційним скандалом, може бути, одним з найгучніших в історії України".

Разом з тим, говорячи про можливості виникнення проблем при розрахунках "Нафтогазу" з "Газпромом" за спожитий газ, Єрмолаєв зазначив: "Я сподіваюся, що це не буде пов'язано з діяльністю господарюючих суб'єктів: розрахунки розрахунками, а розслідування розслідуваннями".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...