Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ хотіла заарештувати спірний газ

П'ятниця, 6 березня 2009, 18:29

Служба безпеки України намагалася заарештувати 11 млрд. кубометрів природного газу, які було закачано раніше в підземні сховища "Нафтогазу" швейцарським газотрейдером РосУкрЕнерго.

Відповідна постанова "Про забезпечення можливого в майбутньому цивільного позову в кримінальній справі" підписав 3 березня 2009 року начальник відділу слідчого управління СБУ, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в уряді.

"Накласти арешт і заборонити проведення будь-яких дій по відчуженню природного газу в обсязі 11 млрд. кубометрів, який був закачаний для збереження в підземні сховища газу дочірньої компанії "Укртрансгаз" "Нафтогазу" на підставі контрактів між компанією РосУкрЕнерго і "Нафтогаз України", - процитувало джерело документ.

У постанові слідчий посилається на заяву ради директорів РосУкрЕнерго.

У постанові йдеться, що права власності на поставлені в 2004-2007 роках російським "Газпромом" на адресу швейцарської компанії 11 млрд. кубометрів природного газу вартістю $1,7 млрд. належать РУЕ і ніяких рішень по його відчуженню газотрейдером не приймалося і ніякі контракти не підписувалися.

"З огляду на зазначену вище заяву ради директорів компанії РУЕ про заподіяння цій компанії майнової шкоди, можна прийти до висновку про можливе заяву нею в майбутньому цивільного позову до "Нафтогазу", Енергетичної регіональної митниці Державної митної служби України і ДК "Укртрансгаз", - йдеться в постанові СБУ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...