Ющенко: Огризко постраждав за українську справу

П'ятниця, 6 березня 2009, 20:51

Президент Віктор Ющенко вважає політичною відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

"Важко сприймати країну, яка ефективно хоче боротися з наслідками кризи, коли приймаються такі питання, як відставка міністра закордонних справ", - заявив Ющенко.

"Я не беру аналіз зараз змістовної частини цієї відставки. Безумовно, це відставка політична. Бо, я переконаний, що ця людина, я говорю про міністра Огризка, яка прекрасно робила українську справу на зовнішньополітичній діяльності, і за неї він заплатив", - наголосив президент.

"Але чи потрібні такі політичні розрахунки зараз ставити, коли ми говоримо, що один із компонентів подолання української кризи є робота на міжнародному рівні, робота з міжнародними організаціями, робота, коли міжнародне відомство країни має бути самим блискучим, як ніколи", - впевнений Ющенко.

Крім того, президент додав: "Чи як зрозуміти відставку міністра фінансів? Яка країна в світі бореться з кризою, не маючи міністра фінансів? Яка країна бореться з кризою, коли в парламенті на позачерговій сесії ставиться питання довіри до голови Нацбанку?".

"Я собі уявляю, якби в Німеччині поставили питання довіри-недовіри голові Бундесбанку, я переконаний, банківська система не дожила б до ранку", - сказав Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...