Ющенко каже, що вибори в Тернополі треба відстоювати у будь-якій позі

П'ятниця, 6 березня 2009, 23:50

Президент Віктор Ющенко обіцяє зробити все, для того щоб вибори в Тернопільську облраду відбулися.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

"Я, як президент, все зроблю, щоб це рішення (про скасування виборів) було скасоване. Щоб там відбулися вибори", - заявив президент.

"Коли ми говоримо, чим показові політичні поступки на прикладі Тернополя – хто голосує за такі рішення, це є відкатні процеси української демократії", - впевнений Ющенко.

Звертаючись до присутнього в студії депутата-регіонала Олександра Єфремова, він сказав: "Якщо вибори в Тернополі законні – землю гризіть, щоб вони відбулись. Якщо вони незаконні – де б ви були там, на груші, в опозиції, в позиції, в будь який позі, ми не можемо вести дискусію, якщо ми будемо ігнорувати закон".

"Що робиться в Тернополі: позиція, опозиція, ці йожики, ужики. Якщо ви зробили такий поступок – для мене він аморальний, він незаконний. Парламент прийняв незаконне рішення, і я сподіваюся, що ми доживемо до того, що це рішення буде скасоване", - заявив Ющенко.

В свою чергу Єфремов сказав: "Коли ми приймали рішення по голосуванню (за скасування виборів в Тернополі), то ми приймали його свідомо".

"Тому що ми провели соціологічні дослідження в цьому регіоні, які показали, що дві третини жителів проти виборів", - наголосив депутат.

"І ми провели нараду з головами обласних рад, які сказали, що самим призначенням цих виборів закладається дуже небезпечний прецедент, коли ми можемо потім змінювати голів рад, коли захоче якась політична сила", - сказав він.

"Партія регіонів в облраді Тернополя не представлена жодною людиною. Соцдослідження показали, що ми можемо одержати від 4% до 7%, а БЮТ, який мав 57% впаде до 25%. Тому вони голосували за те, щоб це не відбулося, а ми голосували зовсім з інших причин", - пояснив Єфремов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування