Ющенко повірив на слово Тимошенко і каже, що криза – це не тільки трагедія

Субота, 7 березня 2009, 01:18

Президент Віктор Ющенко сподівається, що зміни в бюджет будуть внесені в квітні-травні, а, можливо, і швидше.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода" каналу Інтер.

"Прем’єр дала слово, що зміни до бюджету будуть проведені. Правда, в кінці квітня - в травні. Я думаю, ми цей час наблизимо і через гармонізований бюджет, збалансований пенсійний фонд і торгівельну політику, платіжні операції дамо правильну відповідь, що Україна матиме стабільні гроші, стабільну гривню", - запевнив президент.

"Я буду говорити відверто, і хотів би підкреслити наступне. Коли ми говоримо про кризу, від нас потрібні чесні вчинки. Нам не можна фальшувати, брехати. Ми не повинні займатися популізмом", - наголосив він.

За його словами, зараз гривню "підточує дефіцит торгівельного сальдо".

"Зараз ми маємо позитивний баланс, а в минулому році ця проблема забрала в нас 12 мільярдів доларів. Наступне. Наші платежі в 2009 році – 12 мільярдів. Ми маємо резерви 26. 26-12, додайте 12 мільярдів позики МВФ. Таким чином ми виходимо на нормальні валютні резерви. Ми можемо таким чином обслуговувати корпоративні, державні запозичення", - сказав президент.

"Я переконаний, що гривня заслуговує, щоб ми ще раз довірливо до неї поставилися, а разом з нею і до Національного банку, і банківської системи", - наголосив президент.

"Я переконаний, що криза дає шанс країні, що криза – це не тільки трагедія. Криза – не фатальність. Багато вже зроблено, щоб вона була мінімізована", - запевнив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування