Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Південна Осетія побачила грузинські танки. Грузія заперечує

Субота, 7 березня 2009, 18:32

У районі села Гром Цхінвальского району Південної Осетії накопичується грузинська бронетехніка.

Про це в суботу повідомив уповноважений президента з прав людини Давид Санакоєв, передає Газета.ру з посиланням на ИТАР-ТАСС.

За його словами, до нього "звернулися мешканці розташованого на кордоні з Грузією села, стривожені присутністю грузинських військових на його окраїні".

"Я одразу зв'язався з командирами підрозділів, що охороняють державний кордон Південної Осетії в цьому районі, і вони дану інформацію підтвердили", - сказав Санакоєв.

Він також повідомив, що довів до відома співробітників Місії спостерігачів Євросоюзу в Грузії.

"Один з її представників Матіас Ван Лохейзен пообіцяв розібратися в ситуації і вжити всіх необхідних заходів, щоб не допустити виникнення напруженості в прикордонних населених пунктах", повідомив уповноважений з прав людини.

У той же час Грузія спростовує твердження про наявність грузинської бронетехніки біля села Громи Цхінвальского району.

Так, за словами керівника інформаційно-аналітичного департаменту МВС Грузії Шота Утіашвілі, "такі твердження не відповідають дійсності".

Представник МВС також спростував вірогідність повідомлення про те, що в селищі Аргвіци грузинська диверсійна група нібито обладнала схованку зі зброєю.

"Такого роду дезінформація, розповсюджувана де-факто владою Цхінвалі, має на меті за будь-яку ціну скомпрометувати політику влади Грузії", - сказав Утіашвілі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування