ХОРОШКОВСЬКИЙ ПОПЕРЕДИВ: "АЛЬФА" ПРИЙДЕ І В КАБМІН

Неділя, 8 березня 2009, 19:41

В разі, якщо СБУ не отримає матеріали про розмитнення газу Росукренерго і переведення його з транзитного в інший статус, спецпідрозділ "Альфа" може з'явитися в уряді.

Про це заявив заступник голови СБУ Валерій Хорошковський в інтерв'ю каналу Інтер.

При цьому Хорошковський повідомив, що частина документів по газу знаходиться у віце-прем'єра Олександра Турчинова.

Він повідомив, що Служба вилучила в "Нафтогазі" документи, але немає головних, які б дали відповідь "як перейшло право власності і які легальні документи для цього. І друге, як газ з режиму транзит перейшов у режим імпорту".

"Поки ми не отримаємо відповідь на це питання, ми будемо цікавитися, де ці документи. В разі їх відсутності на лице буде кримінальна справа", - заявив заступник голови СБУ.

На запитання, хто може приховувати ці документи, Хорошковський сказав, що СБУ має офіційну відповідь "Нафтогазу", що низка документів перебуває в Олександра Турчинова.

"Ми туди направили запит, що нам необхідно отримати ці документи. На сьогодні їх нам не дали і позитивної відповіді ми не отримали. Я хочу сказати, що якщо ми не отримаємо цю відповідь, то хай не дивуються, що "Альфа" з'явиться і в Кабміні", - попередив заступник голови СБУ.

Хорошковський нагадав, що Служба в цій справі лише намагається встановити законного власника. Він також наголосив, що до того як слідчий прийшов в "Нафтогаз" з "Альфою", він намагався місяць витребувати документи у НАК.

"Держава – це ще й репресивна машина. Оскільки нам треба було добиватися руху справи, нам треба було отримати документи. Бійці "Альфи" мали лише забезпечити роботу слідчого, і якби не неадекватна поведінка депутатів, жодної проблеми б не було", - заявив Хорошковський.

"Мова йде не про газ, а про корупцію у вищих ешелонах влади. Всі розуміють, і Тимошенко це знає, що мене зламати неможливо. Рік вона мене намагалася зламати, і зрештою звільнила (з митниці)", - заявив він.

"Вона розуміє, що я доведу справу до кінця і передам справу до суду", - запевнив Хорошковський, припустив, що це і причиною нервової реакції прем’єра.

Водночас він не сказав, хто зараз представників Кабміну і "Нафтогазу" фігурує у кримінальній справі.

"Коли ми матимемо докази, ми повідомимо про це суспільство", - заявив він, додавши, що наразі йдеться про "букет злочинів".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News