Литвин каже, що зобов’язаний підписати скасування виборів в Тернополі

Понеділок, 9 березня 2009, 13:20

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин вважає малоймовірним проведення позачергових виборів у Тернопільську облраду 15 березня.

Про це він сказав журналістам у понеділок у селі Шевченкове, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Цілком очевидно, що провести вибори 15 березня, як того вимагала відповідна постанова Верховної Ради, я думаю, що малоймовірно", - заявив спікер.

Разом з тим, Литвин зазначив, що в повноваження Верховної Ради входить призначення виборів, але не їх скасування. Він нагадав, що виступав проти того, щоб парламент приймав рішення про скасування виборів у Тернопільську облраду.

"Разом з тим, я зобов'язаний підписати те рішення (про скасування постанови про проведення дострокових виборів у Тернопільську облраду), за яке проголосувала знаєте яка кількість народних депутатів", - сказав він.

У той же час спікер підкреслив, що він категорично проти того, щоб питання проведення виборів у Тернопільську облраду вирішувалося в судах. За його словами, необхідно провести консультації між політичними силами і прийняти відповідне рішення.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада голосами БЮТ і Партії регіонів проголосувала за скасування виборів до Тернопільської облради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування