Експерти критикують конституційну реформу Ющенка

Середа, 1 квітня 2009, 09:49

Низка експертів негативно оцінюють ініціативи президента Віктора Ющенка з конституційної реформи та запровадження двопалатного парламенту.

Про це повідомляє "Німецька хвиля", яка звернулася до них по коментарі.

Так, голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко сказав, що мажоритарна система виборів до верхньої палати парламенту містить в собі небезпеку заволодіння депутатськими посадами корупційним шляхом.

За його словами, цю небезпеку можна відвернути демократичним контролем за процедурою голосування.

Коліушко виступає категорично проти опрацювання проекту Конституції парламентом і вважає за необхідне скликати для цього Конституційну асамблею.

У свою чергу, директор Центру ринкових реформ Олег Соскін критикує президента за намагання провести масштабну реформу Конституції, замість виконання рекомендацій Ради Європи.

Цих рекомендацій лише дві – створення відкритих партійних списків за виборчими округами та запровадження мажоритарної системи виборів місцевої влади.

А пропозицію Ющенка відкласти до осені початок президентської виборчої кампанії Соскін оцінив як намагання виграти час, аби знайти способи і можливості для обрання на другий термін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування