Слідчий ГПУ – Шуфричу про отруєння Ющенка: "Немає часу судитись з клоунами"

Середа, 1 квітня 2009, 10:55

Член слідчої групи Генпрокуратури з розслідування справи про отруєння Віктора Ющенка Олексій Донський звинувачує члена Партії регіонів Нестора Шуфрича у брехні і спотворенні фактів.

Так він прокоментував слова Шуфрича про те, що "Донський в судовому засіданні в Печерському райсуді Києва визнав, що намагався створити враження причетності Жванії до отруєння замість того, щоб шукати докази".

Донський стверджує: "У моєму судовому виступі йшлося тільки про те, що мої публічні коментарі відносно Жванії та наступне за ними інтерв'ю Пукшина були тотожні за своїм змістом".

"І в суді я лише підкреслив, що у своїх коментарях бажав донести до кожного саме те, що, виходячи з інтерв'ю Пукшина, зрозумів він", - додає слідчий.

Натомість, за словами Донського, "Шуфрич, вирвавши частину відповіді із загального контексту та відокремивши від поставленого на суді питання, повністю спотворив її, свідомо надавши зовсім іншого змісту".

"Висловлювання Шуфрича про те, що я "вимагав і вибивав свідчення на своє керівництво" певно слід розуміти як продовження раніше направленої ним до Генпрокуратури скарги, в якій він обвинувачував мене у вимаганні "надання завідомо недостовірних показів у вигляді повідомлення слідчому компрометуючих матеріалів на колишнього голову Адміністрації президента Віктора Медведчука", - додав слідчий.

Донський заявляє, що "якби сприймав Шуфрича всерйоз, йому б довелося доводити свої слова або власну адекватність в суді". "Але в мене не має ні часу, ні бажання судитись з безвідповідальними клоунами від політики", - додав слідчий.

Донський вважає, що "дії осіб, які управляють Шуфричем та йому подібними, є прямим наслідком переляку таких осіб, обумовленого активністю слідчої групи у справі про посягання на життя Ющенка".

Крім того, на думку слідчого, вони "свідчать про вірність обраних слідством заходів та засобів для розкриття й розслідування злочину, а також про перспективність версії, що у теперішній час відпрацьовується".

Донський сподівається, що "тимчасова слідча комісія, створена для з'ясування причин тривалого розслідування даної кримінальної справи, розпочне з'ясовувати такі причини з народних депутатів, що, зловживаючи депутатським статусом, не з'являються на допити".

Як відомо, на засіданні Печерського райсуду Києва 19 березня 2009 року Донський заявив:

"Я особисто свідомо робив так, щоб кожна людина зрозуміла те, що зрозумів Ігор Пукшин: Жванія прямо чи опосередковано причетний до цього злочину. Я ставив за мету створити таке враження".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...