У Росії дорікнули Україні і ЄС нечесною конкуренцією

Середа, 1 квітня 2009, 11:31

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров називає "нечесною конкуренцією" підписання Україною і Європою спільної декларації по модернізації ГТС.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Российские ведомости", опублікованому в середу.

"За цей час ми (Росія і ЄС) стали не тільки партнерами, але і конкурентами, у першу чергу в економічній області", - сказав він.

"Ми готові до конкуренції, але вона має бути чесною, не допускати ситуацій на зразок тієї, яка з'явилася в ході підготовки конференції по газотранспортній системі України 23 березня ц.р., коли Брюссель і Київ за спиною Росії намагалися вирішити питання, які прямо стосуються нас", - підкреслив Лавров.

Він зазначив, що часом проблеми у відносинах пов'язані з процесами внутрішньої перебудови ЄС після двох останніх хвиль розширення, повільною адаптацією Євросоюзу до швидко мінливого багатополярного світу.

"У відносинах з навколишнім світом Євросоюз стає часом заручником так званого принципу "євросолідарності", коли в спірних ситуаціях між членом ЄС і третьою державою вся організація єдиним фронтом виступає на підтримку корисливих інтересів "своєї" країни", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News