Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Транзит газу на Балкани скорочено через вибух у Придністров’ї

Середа, 1 квітня 2009, 11:45

Транзит природного газу в балканські країни продовжується, однак у зменшених обсягах через вибух одного з газопроводів у Придністров’ї.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова прес-центру Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Валентин Землянський.

"Транзит на Балкани повністю не припинений, як повідомили деякі ЗМІ, тому що газопровід у Придністров’ї – лише один із трьох, які забезпечують його. Але він скорочений у перерахунку на добові обсяги прокачування з 40 млн куб. м до 24 млн куб. м", - сказав він.

Землянський підкреслив, що "Нафтогаз" докладає усіх зусиль, щоб максимально збільшити обсяги транзиту і компенсувати його падіння через аварію в Придністров’ї.

"Однак, на жаль, повністю відновити обсяги транзиту буде можливо лише після ремонту газопроводу в Придністров’ї", - зазначив голова прес-центру НАК.

О 5:35 у середу, 1 квітня, у Придністров’ї у декількох кілометрах від Тирасполя – у полі між селом Кіцкани, що знаходиться на правому березі Дністра, і селом Кіркаешти на лівому березі Дністра – стався вибух на газопроводі діаметром 1200 мм, що знаходиться на глибині 2 метри.

На місці вибуху утворилася воронка розмірами близько 10 на 10 метрів.

Газопровід у даний час продовжує горіти, полум'я видно за кілька кілометрів, у тому числі з багатоповерхових будинків Тирасполя.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...