У Ющенка хочуть переписати Конституцію до виборів

Середа, 1 квітня 2009, 13:34

В секретаріаті президента вважають можливим ухвалення змін до Конституції до президентських виборів.

Про це заявили на брифінгу в середу заступники глави секретаріату президента Ігор Попов та Марина Ставнійчук.

За словами Попова, "є реальний шанс затвердити конституцію до виборів".

Він вважає за доцільне змінити конституцію, а потім проводити вибори до органів влади різних рівнів.

Водночас Марина Ставнійчук спрогнозувала, що імплементація нової редакції Конституції можлива восени 2009 року.

"Якщо навіть врахувати максимально всі процедури, які необхідні для ухвалення змін до Конституції – розгляд ВР, конституційного суду, проведення референдуму - то безперечно максимальний строк це осінь", - сказала вона.

Також Ставнійчук повідомила, що секретаріат президента має намір передати проект конституції на розгляд Венеціанської комісії.

"Я сподіваюся, що ми отримаємо розуміння Венеціанської комісії. Зрозуміло, що ймовірні і будуть зауваження, але, як на мене, не буде серйозних застережень щодо змісту самої конституції", - зазначила вона.

Ставнійчук також висловила припущення, що діючий парламент не підтримуватиме зміни до конституції, оскільки пропонується суттєве скорочення депутатського складу, і планується, що парламент почне працювати на іншій якісній основі.

"Зрозуміло, що це не подобається депутатам, які працюють в діючому складі і зрозуміло, що з їхнього боку буде суттєвий спротив. Але я сподіваюсь, що перша реакція є емоційною", - сказала вона і висловила сподівання що згодом депутати більш глибоко проаналізують зміни до конституції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування