Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати прорахувалися – у Ющенка достатньо часу їх розігнати?

Середа, 1 квітня 2009, 16:57

Член фракції "НУ-НС", екс-член ЦВК Руслан Князевич заявляє, що у президента набагато більше часу для розпуску парламенту, ніж вважали депутати, приймаючи постанову про призначення виборів президента на 25 жовтня.

"Мені здається, що вони (депутати) не до кінця дочитали Конституцію, а саме статтю 90, яка говорить, що президент не може достроково припиняти повноваження діючого парламенту не протягом шести місяців до початку президентських виборів, а протягом останніх шести місяців своїх повноважень", - сказав Князевич.

Депутат нагадав, що після завершення президентських виборів ЦВК дається десять днів на встановлення їхніх результатів, потім термін на оскарження результатів виборів у судах, семиденний термін на розгляд позовів за результатами виборів, і після всього цього - 30-денний термін для того, щоб новообраний президент вступив на посаду.

Тому, за словами Князевича, дата 25 жовтня "не грає", повідомляє Ліга.net. Суть "гри", на його думку, у тому, щоб змусити президента зосередитися на позові в Конституційний Суд і, таким чином, відвернути його увагу від розпуску парламенту.

Депутат зазначив, що поки в секретаріаті президента і парламенті будуть чекати на рішення КС, варто було б не проґавити ні одну, ні іншу дату чергових президентських виборів - ні 25 жовтня, ні 17 січня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування