У Януковича вирішили, що Конституція Ющенка без шансів

Середа, 1 квітня 2009, 21:18

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Лавринович не бачить шансів для ухвалення змін до Конституції, які запропоновані президентом Віктором Ющенком.

Про це він заявив в інтерв’ю телеканалу "Перший діловий", повідомляє УНІАН.

"Що стосується шансів, я взагалі не бачу тут шансів, щоб цей шлях був завершений, оскільки Президент вирішив взагалі започаткувати новий тип стосунків в Україні, новий тип управління нею", - сказав він.

За словами Лавриновича, усі пропозиції глави держави зводяться взагалі до того, щоб переписати всю Конституцію.

При цьому, додав він, це потребує здійснення ряду кроків - включення до порядку денного відповідного законопроекту, направлення до Конституційного Суду, отримання висновків, попереднє голосування, остаточне голосування у Верховній Раді, направлення президенту, призначення референдуму.

При цьому, за словами Лавриновича, ті зміни, які пропонуються, "м’яко кажучи, не зовсім відповідають вимогам часу".

"Їх можна розглядати як абстрактний продукт праці науковців у галузі конституційного права, що цілком нормально", - вважає віце-спікер.

"Але як ті правові норми, які мають прийти на зміну чинним і сприяти встановленню в Україні верховенства права і налагодження нових суспільних стосунків і ефективності управлінського механізму… Я не можу взяти на себе сміливість сказати, що я там це побачив", - сказав він.

При цьому Лавринович додав, що до президентських виборів Конституцію змінити теоретично реально, а практично достатньо складно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування