У Тимошенко думають, що Рада не останній раз призначала вибори

Середа, 1 квітня 2009, 22:14

Депутат від БЮТ Валерій Писаренко заявив, що призначення виборів на жовтень 2009 року "не останнє рішення" парламенту щодо президентських виборів.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"В питанні виборів ми повністю покладаємось на рішення Конституційного суду, яке, напевно, буде, вже найближчим часом, і цілком розуміючи, що це не останнє рішення Верховної Ради щодо виборів президента", - зазначив депутат.

Коментуючи заяви про не легітимність рішення парламенту про призначення виборів на 25 жовтня, Писаренко підкреслив: "Питання призначення або проведення виборів нового президента мають проходити у відповідності до тієї Конституції, яка діяла на момент його обрання".

"Зміни до Конституції були ухвалені у 2004 році, але вона почала діяти лише в 2006. І Ющенко ще рік працював за тими повноваженнями, які надавала Конституція зразка 1996 року. Саме за цією логікою депутати ухвалили рішення, що президент має обиратися в останню неділю жовтня", - підкреслив депутат.

Водночас він вважає, що рішення про призначення виборів не пов’язане із можливим розпуском парламенту.

"Зараз зарано говорити про парламентські вибори, і, повірте, це було не основною метою депутатів, щоб зберегти себе від дочасних виборів", - зазначив Писаренко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування