Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори президента у жовтні – нові обличчя без шансів?

Четвер, 2 квітня 2009, 11:25

На президентських виборах, призначених Верховною Радою на жовтень цього року, навряд чи з’являться абсолютно нові обличчя кандидатів, вважають експерти.

За такий короткий термін маловідомі політики не встигнуть "розкрутитися", тож шанс на альтернативу Віктору Ющенку, Юлії Тимошенко та Віктору Януковичу, на їхню думку, зберігається незначний, передає "Німецька хвиля".

"Яценюк, Гриценко та, може, ще Тягнибок – ось і усі прізвища найбільш імовірних кандидатів на президентське крісло, на додаток до чинних президента і прем'єра та прем'єра колишнього", - вважає експерт політико-правових програм центру імені Разумкова Олександр Литвиненко.

Однак, каже він, реальна боротьба реально вестиметься між трьома – і в результаті переможе той, хто декларуватиме, начебто він поєднає "Стабільність та зміни".

Українці ж, які прагнуть змін, водночас "боятимуться" непередбачуваних особистостей та подій, вважає Литвиненко.

"Методика проголошення програм, яка була дотепер, коли ретельно виписані соціальні та економічні обіцянки, вже не приваблює людей. Вони не вірять, бо стомилися від цього", - каже аналітик.

"Скоріше, тепер голосуватимуть за абстрактні зрозумілі і привабливі гасла на кшталт: "За соціальну справедливість, солідарність!" А з іншого боку, орієнтуватимуться на персоналії – наскільки кандидат викликатиме довіру", - додає Литвиненко.

Разом із тим, аналітик наголошує, проведення президентських виборів восени скоротило можливості кандидатів у змаганні за електорат, тому тепер на передвиборчу гонку треба буде викласти більше ресурсів і зусиль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування