Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко скоро зніме з Єханурова шкуру?

Четвер, 2 квітня 2009, 13:13

Уряд оголосив попередження міністру оборони Юрію Єханурову та міністру регіональної політики і будівництва Василю Куйбіді за збільшення заборгованості з виплати заробітних плат на підвідомчих підприємствах.

Про це повідомила міністр праці та соціальної політики Людмила Денисова у четвер на брифінгу в Кабінеті міністрів.

Крім того догану винесено та голові Державного комітету з водного господарства Василю Сташуку, повідомляє УНІАН.

Міністр повідомила, що загальна заборгованість з виплати зарплат на економічно активних підприємствах всіх форм власності на кінець березня становила 812 млн. грн., зокрема на підприємствах державної власності - 166 млн. грн.

"Заборгованість за березень скоротилася на 60%, або в абсолютних цифрах - на 251 млн. грн.", - повідомила вона.

Водночас, за словами Денисової, уряд оголосив подяку міністру з надзвичайних ситуацій Володимиру Шандрі, міністру праці та соціальної політики Денисовій і міністру вугільної промисловості Віктору Полтавцю за ліквідацію заборгованості з виплати заробітної плати на підвідомчих цим міністерствам підприємствах.

Денисова також повідомила, що уряд продовжить контроль за станом виплати заробітних плат на підприємствах, а 25 квітня знову розгляне питання про результати роботи центральних органів влади з ліквідації заборгованості в січні-березні 2009 року.

"Якщо заборгованість із зарплати у державних підприємствах збережеться, прем`єр-міністр вживе заходів щодо притягання керівників центральних органів виконавчої влади до дисциплінарної відповідальності", - наголосила Денисова.

Як відомо, 2 березня прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко заявила, що вимагає впродовж березня погасити заборгованість з виплати зарплати в державному секторі економіки, яка на початок березня становила 341 млн. грн.

"Березень. Я виставляю той термін, за який я шкуру спускатиму з кожного міністра, запам`ятайте. Мене не цікавить, ані від яких політичних сил ви прибули в уряд, мене не цікавить, які у вас складнощі, пов`язані з кризою. Перше, що я робитиму, якщо не розрахувалися із заробітної плати – все міністерство буде позбавлено заробітної плати", - попередила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування