Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко звернеться до КС про вибори після публікації

Четвер, 2 квітня 2009, 15:11

Президент Віктор Ющенко розгляне питання звернення до Конституційного Суду щодо постанови парламенту про призначення дати президентських виборів тільки після набуття чинності цієї постанови, тобто після її опублікування.

Про це в інтерв'ю журналістам у четвер сказала заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я маю звернути увагу на те, що до Конституційного Суду можна звернутися винятково на неконституційність чинних законодавчих та інших нормативно-правових актів", - зазначила вона.

"Йдеться про те, що відповідна постанова Верховної Ради (про призначення дати виборів президента на 25 жовтня) не опублікована, і, відповідно, не набула чинності", - наголосила Ставнійчук.

При цьому вона додала, що "після того моменту, як відповідна постанова набуде чинності, президент розглядатиме питання звернення до Конституційного Суду".

Як відомо, у середу, 1 квітня, Верховна Рада ухвалила постанову про призначення чергових президентських виборів на 25 жовтня 2009 року.

Останні президентські вибори в Україні відбулися взимку 2004 року. Голосування проходило в три тури: 31 жовтня, 21 листопада (результати цього голосування були визнані недійсними) і повторне голосування другого туру – 21 грудня 2004 року.

Визнаний переможцем президентських виборів Віктор Ющенко офіційно вступив на посаду глави держави 23 січня 2005 року.

Термін повноважень президента України – 5 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування